Nederlands Engels Duits 
Logo Villapark de Weerribben
fietsverhuur weerribbenfietsverhuur weerribbenFietsen in de Weerribben


Reserveer Online

Vakantiepark

Aantal gasten

Wandelen en fietsen in de Weerribben, Giethoorn en omgeving

De omgeving van villapark de Weerribben leent zich uitstekend als de perfecte setting voor wandel- en fietsliefhebbers.

De omgeving Weerribben-Wieden bestaat uit bos-, riet- en waterlandschappen met open wateren waar u de stilte kunt horen en kunt genieten van de rust en ruimte. In de vele pittoreske dorpjes en steden in de omgeving kunt u op een terrasje bijkomen van u avontuur en proeven van de gastvrijheid van de omgeving.

Tijdens de wandel- en fietstochten zult u diverse soorten flora en fauna tegenkomen, het laagste  laagveenmoerasgebied van Europa is namelijk een beschermd natuurgebied. Diverse vogelsoorten hebben hier hun plekje gevonden zoals de roerdomp, karekiet en de rietzanger. Naast de gevleugelde bewoners van dit natuurgebied kunt u tijdens uw bezoek aan deze omgeving ook oog in oog komen te staan met otters, reeën en zeldzame vlindersoorten zoals de zilveren maan en de grote vuurvlinder. Wat betreft de flora groeien in dit natuurgebied bijzondere en beschermde planten zoals de moeraswolfsmelk, parnassia en de groenknolorchis.

De omgeving waarin Villapark de Weerribben zich bevindt is de locatie van meerdere start- en knooppunten van verschillende wandel- en fietsroutes door de Weerribben-Wieden en omgeving. Villapark de Weerribben biedt u de mogelijkheid om de fietsknooppunt route De Weeribben & De Wieden te fietsen.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw fiets mee te nemen tijdens uw vakantie of weekendje weg in Nederland? Geen probleem, want bij de receptie van vakantiepark Villapark de Weerribben kunt u fietsen huren.

[1]   2   3   4   >>   
  
Naam  Wandelroute Weerribben - Staatsbosbeheer
Start locatie  Parkeerplaats Café Geertien
Adres  Muggenbeet 3, 8356 VK, Blokzijl
Lengte  14 km

De Weerribben biedt tal van mogelijkheden als u wilt genieten van rust en ruimte. De route begint en eindigt bij een mooie toegangspoort tot de Weerribben: het oude café Geertien, zowel bruine kroeg als gastronomisch restaurant & hotel. De route brengt u langs diverse prachtige locaties in de Weeribben: 1.

Deel op Facebook Deel op Twitter
  
Naam  Fietsroute de Weerribben - Staatsbosbeheer
Start locatie  Natuuractiviteitencentrum
Adres  Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl
Lengte  ca. 23 km

In de Weerribben, het Nationale Park in de Kop van Overijssel, is elke vierkante meter door mensenhanden geschapen. Het veen uit de bodem werd afgegraven waardoor een uitgestrekt moerasgebied ontstond. Moerasbossen, hooilanden, veel water, langgerekte verveningsdorpjes, jodelende wulpen, bloeiende orchideeën: dát is de Weerribben.

Deel op Facebook Deel op Twitter
[1]   2   3   4   >>   

 

Direct reserveren
Contact formulier
Brochure aanvragen
Aanmelden Nieuwsbrief

Vacatures

Zakelijk

Vakantiehuis kopen

 

Mijn Omgeving
Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Links

Affiliate Programma
Sitemap

Aanreisinformatie

 

Villapark De Weerribben
Binnenweg 12
8378 JJ Paasloo
T. 0561 - 45 14 14
E. info@weerribben.nl

KvK: 57880913
IBAN: NL76RABO0361213689
BIC: RABONL2U
BTW:  NL 8209.49.796.B01

 

 

 

 

 

Powered by : QualitySites4All
weerribben.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen